artist og håndverker

Jeg spiller som sagt både fiolin og gitar selv og selv om mesteparten av dagen går med på verkstedet så er jeg ikke fremmed for å ta en og annen spillejobb på kveld og helg. Jeg har lang erfaring med begge instrumentene.

 

Da jeg var fire år gammel fikk jeg min første fiolin av min far, og han var en streng læremester. Jeg måtte øve i en time hver dag, og det er ikke alltid så veldig morsomt for en så liten gutt. Da jeg fylte seks år fikk jeg i tillegg min første gitar. Til å begynne med måtte jeg spille hvert instrument en time hver, altså to timer om dagen. Men progresjonen min gikk sakte, og jeg tror etter hvert at foreldrene mine gikk litt lei. I tillegg fikk jeg en lillesøster da jeg var åtte, så foreldrene mine fikk litt annet å styre med enn bare å lære meg ting. Jeg sluttet ikke helt å spille, for foreldrene mine meldte meg på musikkskole der jeg gikk en gang i uken, men det ble færre øvingstimer.

 

Selv om interessen ikke var 100% til stede da jeg var barn, så nektet foreldrene mine meg å slutte på musikkskolen, så jeg ble flinkere og flinkere til tross for et svakt engasjement fra min side. Jeg likte best å holde på med tresløyd. En dag på ungdomsskolen så sa læreren til meg at jeg hadde talent for faget og lurte på om jeg ikke hadde tenkt på å bli snekker. Jeg fortalte om begge mine foreldre som var musikere, og at de håpte på at det var veien jeg ville gå, men at jeg ikke helt hadde den store interessen. Det var da han foreslo at jeg skulle begynne å lage instrumenter.  Dette hadde jeg aldri tenkt på engang. Jeg hadde aldri tenkt over hvordan et instrument faktisk ble laget. Jeg visste selvfølgelig om forskjellige merker, og at noen var bedre enn andre, men jeg hadde aldri tenkt over hva det faktisk innebar. Etter dette så begynte jeg å se bedre på instrumentene mine. Jeg så de i et nytt lys og la merke til hver eneste detalj i både tre og utseende. Dette skapte også en ny glød for å lære å beherske instrumentene ordentlig. Musikk ble min store lidenskap og plutselig, til mine foreldres store overraskelse, ble de bombardert av spørsmål og ønske om å lære alt det de kunne. Det var en stund alle lommepengene gikk til LP-plater, og jeg kan ennå skryte av at jeg har en veldig stor LP samling hjemme, og en spiller som sjeldent får stå i fred.
I dag vil jeg påstå at jeg er en middels god spillemann på begge instrumentene. Jeg har komponert noen få sanger selv, og anser meg selv som en habil visesanger. Det blir nok aldri noe større artistkarriere på meg enn en ”pubsanger”, men til slike arrangementer stiller jeg gjerne. Jeg stiller også gjerne opp som artist på små fester og arrangementer, og jeg kan gi dere et fantastisk morsomt show med både fele, gitar og sang. Dette gjør jeg fordi jeg finner at slike arrangementer er en flott måte å få vist frem instrumentene mine på, samt at jeg får dyrket min lidenskap for musikken.